27 Mart 2012 Salı

Vodafone Smarttab 10

Bazılarının yazdığı yazılar gibi değil bu yazı haberin olsun. Oturup da sana teknik bilgiler verecek değilim, ama iyi ve dikkatli bir kullanıcıyım, kendi gözlemlerimden bahsedeceğim.


1. Dedikodular doğru, ışık sızması var, ama ağlayıp durma, hiçbir zararı yok. ufak ufak sızmalar var dört kenarda da, ama hiçbir şekilde görüntü kalitesini bozmuyor.


2. Kullanmaya başladığım ilk günlerde, konuştuğumda kelimelerimi yazıya dökmesi karşısında hayret etmiştim. Cidden çok iyi.


3. Şarjı çok iyi, film falan izlerseniz, 4-5 saat, internette takılır oyun falan oynarsanız 8,9 saate kadar gider şarjı.


4. Dokunmatiği ipad e göre biraz geç algılıyor gibi. Ama sen de fruit ninja oynamayıver hacı ne olacak sanki?


5. System root falan filan diyorlar, orijinali bozmama taraftarıyım, zira geçen günlerde zaten hataları düzeltecek bir güncelleme yayınlandı, tablet kendisi kurdu güncellemeleri, hemen gözlemleyebildiğim bazı düzelmeler oldu.


6. Sık sık resetliyor kendini bilgisayar, boktan bir durum. Ancak güncelleme yaptıktan sonra bu durum iyice azaldı. On onbeş tane uygulamayı açıp, açık bırakıp zorlarsanız oluyor sadece, yoksa olmuyor artık.


7. Sim kartı takmadan wireless ile kullanın bence. Çünkü sim kart taktığınızda, sizi arayanları göremeyeceksiniz, sadece sms alıp gönderebileceksiniz. Pek yakında bunu da düzeltecek güncellemeyi vodafone sağlayacaktır.


8. XP kullanıyorsanız USB ile bilgisayar bağlantısı sorun yaratabilir.


9. Mutlaka yükleyin dediğim uygulamalar:
-Advanced Task Killer (görev yöneticisi gibi, arka plandaki uygulamaları kapatır)
-Bluetooth File Transfer (bluetooth ile veri aktarımı yapmanızı sağlar)
-Cartoon Camera (Değişik fotoğraflar çekmenizi sağlayabilir)
-HD Dizi İzle- HD Film İzle (bu iki uygulama çok vakit öldürüyor ama süper)
-MX video player (video player olması açısından androidin kendi uygulamasından güzel ve ek özellikler sunuyor)
-AndroZip (Hem dosya yöneticisi, hem dosyaları oradan oraya kopyalama taşıma işleri yapar, hem zip uzantılı dosyaları çıkartır)
-PicsArt Goo (fotoğrafları değiştirmek için)
-Pixlr-o-matic (fotoğraflara efektler vermek için)
-WiFi File Transfer (ücretsiz sürümü ile dosya boyutu kısıtlaması olsa da, aynı wireless ağından bağlanan diğer bilgisayarla arasında tarayıcı üzerinden veri aktarımı sağlayan program)
-Aldiko (e-kitap okuyucu)
-IM+ (pek çok anlık mesajlaşma uygulamasının birleştirilmiş hali, aynı programla, MSN, facebook, skype,yahoo oturumlarını bir defada açabilirsiniz)


10. Oynanabilecek güzel oyunlar:
-Skater Boy
-Angry Birds
-Batak Online
-Darts 3D


11. Twitter ve facebook uygulamalarına gelince, twitter uygulaması çok tırt olmuş. Ana sayfaya gitmek zor, anlamış değilim hala. Durup durup arada kendini kapatıyor. Facebook uygulaması ise isteklerinize cevap verecek niteliklere sahip. Ancak cihazın kendi web tarayıcısı üzerinden bunların hiç birine gerek kalmadan rahatça her şeyi yapabilirsiniz.


12. Cihazın kendi içinde Navigasyon uygulaması var.


13. Swype ile klavyede de sorunsuzca yazabiliyorsunuz tabi alıştıysanız. Alışmadıysanız pek işinize yaramaz.


Bence güzel olmuş, ucuz ve kullanışlı. Daha ne olsun?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder